Ναι, ήρθε πάλι ο καιρός, αυτή τη φορά εν μέσω λοιμού και καταποντισμού (sic), να φτιάξω και το ημερολόγιο αντίστροφης μέτρησης για τα Χριστούγεννα. Γιατί άπαξ και έγινε η αρχή, δεν υπάρχει επιστροφή 😉

Η αλήθεια είναι ότι μπορεί η κόρη να επιμένει σθεναρά (από το …καλοκαίρι μπορώ να πω 😉 ) για την κατασκευή του αλλά και γω πλεον το έχω δει ως δημιουργική κατασκευή και τρόπο να ξεχαστώ από την..ζοφερή πραγματικότητα! (λέμε τώρα 😉 )

Φέτος λοιπόν, οργανώθηκα νωρίς και πήρα αυτό το χάρτινο κουτί σε “κραφτ” χαρτί (για την ακρίβεια 25 κουτιά) με σκοπό να φτιάξω το ημερολόγιο. Αυτό που δεν σκέφτηκα είναι πού θα τα βάλω όλα αυτά τα κουτιά και πώς θα τα στερεώσω… κάπου.

Όταν τελικά βρήκα στο pinterest την ιδέα να τα “κολλήσω” με αυτοκόλλητο velcro πάνω σε ένα χαρτόνι πχ. (λόγω μεγέθους θα έπρεπε να είναι κάτι “δυνατό” και επίσης να μπορεί να “επιστρέφει” στη θέση του μετά το άνοιγμα) κόντευε Δεκέμβρης και το μόνο σίγουρο είναι ότι η παραγγελία μου θα αργούσε να έρθει.. έτσι με ένα velcro που είχε περισσέψει από παλιά (διαστάσεων 4cm x 5cm ! ) έκοψα κάτι μικροσκοπικά τετραγωνάκια για να τα κολλήσω. Παραδόξως στέκονται (οκ, ας δεν είναι και για πολλά πολλά 😉 )

Advent Calendar

Στη συνέχεια, στο ντουλάπι που κρατάω διάφορα για κατασκευές βρήκα και ένα κομμάτι πράσινο φελτ το οποίο πρέπει να περιμένε και ..8 χρόνια για να αξιοποιηθεί κάπου 🙂 μαζί μ’αυτό βρέθηκαν και κάποια..ρετάλια λεπτά φελτ τα οποία ήταν ιδανικά για να διακοσμηθούν τα κουτάκια!

Χρόνος φυσικά για την κατασκευή.. μηδέν 😉 και λόγω του ότι είμαστε όλοι σπίτι δεν μπορεί να γίνει σε.. κοινή θέα μέρα μεσημέρι 😉 οπότε κλασσικά οι δουλειές αυτές γίνονται μεταμεσονύχτια με άκρα μυστικότητα 🙂

Το περιεχόμενο είχε πάλι καρτελάκια με το πού μπορεί να βρει το δώρο της ημέρας (βιβλία, παιχνιδάκια) ή δραστηριότητες μαγειρικής και κατασκευών ή κάποια γλυκίσματα (γιατί Χριστούγεννα είναι, αφού τελευταία τρώει από κάτι κάθε μέρα -αίσχος αλλά τι να κάνω η δόλια η μάνα- ας φάει και κανένα σοκολατένιο άγιο Βασίλη 😉 )

Και ..εννοείται ότι μόνο της τρέχουσας ημέρας είναι γεμάτο καθε φορά γιατί η ..υπομονή δεν είναι και το ατού της 😉

Εδώ θα βρείτε το περσινό ημερολόγιο αντίστροφης μέτρησης και εδώ το 1ο που είχα φτιάξει.

Άντε και του χρόνου (λεύτεροι! ) 😉