Ναι, ναι το ξέρω ότι έχουν περάσει ήδη 8(!) μέρες από την έναρξη του Δεκεμβρίου και αυτό το ποστ δεν έχει νόημα για όσους θέλουν ιδέες για να φτιάξουν ημερολόγιο αντίστροφης μέτρησης

(ή μήπως είστε από τις..μικρές μαμάδες που μπορούν να το φτιάξουν μερικές μέρες αργότερα και απλά την πρώτη μέρα να ανοίξουν μερικά φακελάκια παραπάνω χωρίς να καταλάβει κανείς τίποτα?? 🙂 ) το έχω κάνει και αυτό γι’ αυτό το λέω 😉 )

Αλλά.. αυτό το blog τελικά πιο πολύ το έχω σαν καταγραφή των στιγμών με τη μικρή που θέλω να θυμάμαι.. οπότε.. απ’αυτό ορμώμενη εγώ θα τα γράψω (ε εντάξει δεν είμαι και πολύ εκτός.. δεν έφτασε και Πάσχα 😉 )

Φέτος λοιπόν είπα θα οργανωθώ και δεν θα το αφήσω τελευταία στιγμή να.. ψάχνομαι.. πήγα 1 εβδομάδα νωρίτερα στον Ευρυπίδη για χαρτικά, προμηθεύτηκα τα φακελάκια μου (γιατί πέρσι που τα έφτιαξα μόνη μου, ξημεροβραδιαζόμουν για μερικά βράδια) και ..1 βράδυ πριν την 1η Δεκεμβρίου (ε ναι, αυτή τη συνήθεια της τελευταίας στιγμής δυστυχώς δεν μπορώ να την αποβάλω! :)) ξεκίνησα να το φτιάχνω.

Βέβαια τα κόκκινα φακελάκια που νόμιζα ότι αγόρασα δεν ήταν φακελάκια αλλά κάρτες (!) τις οποίες αφού.. έβρισα την τύχη μου και εκνευρίστηκα στις 10 η ώρα το βράδυ που δεν μπορούσα να πάω να πάρω άλλα, αποφάσισα να τις διπλώσω και να τις κάνω κάρτες 😉

Φυσικά μέσα δεν έγραψα τίποτα σε καμία, γιατί η συμφωνία φέτος ήταν ότι τα φακελάκια θα ανοίγονται το απόγευμα! (πέρσι επί 25 μέρες η μικρή ξυπνούσε από το άγριο χάραμα για να δει τι είχε μέσα το φακελάκι! είχα φτάσει στο σημείο να αποφασίσω πως δεν πρόκειται να ξανακάνω ημερολόγιο αντίστροφης μέτρησης αλλά από το …καλοκαίρι με παρακαλούσε να της φτιάξω ένα οπότε, τι να κάνω η δόλιο η μάνα ενέδωσα προκειμένου να δω άλλο ένα φουσκωτό μάγουλο από χαρά όταν θα το έβλεπε 😉 )

Κάθε απόγευμα λοιπόν, γράφω κάτι στο φακελάκι (και αν είναι αντικείμενο το “έπαθλο” έχει ένα μίνι κυνήγι θυσαυρού για να βρει πού βρίσκεται). Πέρσι της είχα ζωγραφίσει εικόνες με το μέρος που ήταν κρυμμένο για να καταλάβει αλλά φέτος που έχει μάθει τα γράμματα, με τη βοήθεια μου, προσπαθεί να διαβάσει τι γράφει (έ έχει και ένα μικρό σκίτσο δίπλα αν είναι κάτι δύσκολο 😉 )

Βέβαια εκεί κοντά στις 20 Δεκέμβρη που θα έχω στερέψει από ιδέες, θα αρχίσω πάλι να αναθεωρώ την απόφαση μου να φτιάξω το ημερολόγιο αλλά.. έχουμε ακόμη 12 μέρες ως τότε! ποιος ξέρει! μπορεί να τα καταφέρω να οργανωθώ μέσα στις επόμενες μέρες και να τα έχω όλα έτοιμα! (#not! 😉 )

Άντε και του χρόνου!