Με τέτοια πληθώρα βιβλίων που υπάρχει πλέον είναι σίγουρα δύσκολο να ξεχωρίσεις μόνο 5 βιβλία. Αλλά, αφού ξεχώρισα 5 βιβλία όταν ήταν 2 ετών, για λόγους.. καταγραφής αναμνήσεων θα ξεχωρίσω και άλλα 5 τώρα στα 3..

Για την ακρίβεια, για όταν ήταν 3.. ναι, αυτό το post κάπου παράπεσε, και ενώ έχει περάσει την ηλικία των 3 ανεπιστρεπτί (τώρα κλαπς που περνάν τα χρόνια.. τότε κλαπς γιατί είχε τις..εξάρσεις των 3ων! δεν με βρίσκεις πουθενά 😉 ) τώρα θα τα παραθέσω.

Δεν ξέρω αν ..συμμερίζονται όλα τα 3χρονα- 4χρονα τα γούστα της αλλά τουλάχιστον θα τα έχω ως..καταγραφή για να τα θυμάται όταν μεγαλώσει.. – το ότι πρέπει με κάποιον τρόπο να πάρω..backup το blog και να το έχω στον υπολογιστή μου το έχω πει ε? ε, ακόμη ψάχνω τον βέλτιστο τρόπο!-

Ένα σπίτι για όλους

(το βιβλίο της αρχικής φωτογραφίας)
Αυτό το διαβάζουμε ακόμη! Η μικρή είναι ενθουσιασμένη! Είναι διασκευή ενός ρώσικου παραμυθιού σε απόδοση του γνωστού συγγραφέα Αντώνη Παπαθεοδούλου. Και αυτό που μένει στο τέλος είναι ότι Χίλιοι καλοί χωράνε!
Για μένα λίγο κουραστική η επανάληψη όλων των ζώων που θέλουν να μείνουν στο σπίτι με την κόκκινη εξώπορτα και τα εννιά παραθυράκια 🙂 Ρίξτε μια ματιά στο site της elniplex αν θέλετε να πάρετε ιδέες για κατασκευές με τα παιδιά σας εμπνευσμένες από το βιβλίο αυτό!

Έλμερ

(όλη η σειρά με μερικές εξαιρέσεις :)) Δεν θα αναφερθώ στις εξαιρέσεις αλλά σ’αυτά που ήταν πραγματικά καλά  όπως ο Έλμερ και οι ιπποπόταμοι, ο Έλμερ και το Ουράνιο Τόξο, ο ‘Έλμερ και η Ρόζα. Ένας διαφορετικός εξωτερικά μα πολύ καλοσυνάτος ελέφαντας!

Τα τρία μικρά λυκάκια

Φαν του Τριβιζά δεν είμαι αλλά το συγκεκριμένο είναι από αυτά που μου άρεσαν (και ίσως αποβάλουν και τη φοβία τους για τους λύκους.. αν υπάρχει 😉  ) Τώρα είναι η σειρά των μικρών λύκων να βρεθούν σε κίνδυνο από τον Ρούνι Ρούνι το ύπουλο κακό γουρούνι 😉

Όλιβερ και Πότερ

Πολύ ωραία εικονογράφηση και μια ιστορία που σου εξιστορεί πως η φιλία δεν είναι υποχρεωτικά μόνο υπόθεση δύο!

Παρέα με τον Αίσωπο

By far..  το καλύτερο για μένα, γιατί είναι συμβολικό, διδακτικό και σύντομο χωρίς βερμπαλισμούς. Το έχει από 2 ετών και έχει μάθει απ’ εξω το Τζιτζίκι και το Μυρμύγκι, την Αλεπού και τον Πελαργό, τον ψεύτη βοσκό κλπ κλπ.. μη σου πω Must read και για μεγάλους (που ξεχνάνε και συμπεριφέρονται…αλλαζονικά 🙂 )

Και μην ξεχνάμε ότι σήμερα, 23 Απριλίου έχει καθιερωθεί από την UNESCO ως η παγκόσμια ημέρα βιβλίου!

*** το άρθρο περιέχει affiliate links