Όταν η μικρή ήταν 2 ετών της είχα αγοράσει ένα βιβλίο για να μάθει να μετρά και να βρίσκει αντικείμενα σε μια φωτογραφία. Ανάμεσα στις φωτογραφίες που πρόβαλε ήταν και μία με “εξωγήινους που ήρθαν στη γή” (!)  – και γω αναρωτιόμουν από πού να αρχίσω και τι να της εξηγώ.-.

Τελικά το ..άφησα στην τύχη του, αποφασίζοντας να ασχοληθώ όταν με ρωτήσει τι είναι αυτοί οι εξωγήινοι (λογικά, τώρα που το σκέφτομαι, αφού το βιβλίο αναφερόταν στο αγρόκτημα, μπορεί στο κεφάλι της να το είχε αντιστοιχίσει με κάποια.. ζωάκια ; ) )

Έχοντας φτάσει πλέον προνήπιο, στον παιδικό σταθμό ασχοληθήκανε κάποιο διάστημα με το ..διάστημα! μου φάνηκε υπερβολικό στην αρχή για ..προνήπιο(!) αλλά είδα πως της φάνηκε ενδιαφέρον! (είπαμε, σ’ αυτή την ηλικία ας έχουν πολλές.. προσλαμβάνουσες για να δημιουργούνται ερεθίσματα μελλοντικά, δεν περιμένω να της εντυπωθούν όλες οι γνώσεις!)

Προκειμένου λοιπόν να έχουμε και μια συνέχεια σπίτι, έψαξα και βρήκα τα παρακάτω για επιπλέον υλικό. Τα βιβλία είναι από το bookdepository.com το οποίο ανακάλυψα χάρη στην bookfairy – Αθανασία και ενθουσιάστηκα με την ιδέα ότι έχουν δωρεάν ταχυδρομικά! (πριν μερικές μέρες είχα και την πρώτη μου παραγγελία στο γραμματοκιβώτιο 😉 )

What are Stars? – 8,07 €

Look inside space – 9,46 €


Συμπληρωματικα υπάρχουν και οι παρακάτω κατασκευές.

Ηλιακό Σύστημα13€
(για ηλικίες 8+ )


Περιέχει πληροφορίες για το διάστημα και στη συνέχεια κομμάτια για να κατασκευάσει το δικό του πύραυλο!
(για ηλικίες 3-6 ετών)
Μπορείτε να δημιουργήσετε το δικό σας ουράνιο θόλο μέσα στο δωμάτιο. Ανοίξτε τις τρυπούλες στο θόλο, διπλώστε και τοποθετήστε το στη βάση. Σε ένα σκοτεινό δωμάτιο θα ..εμφανιστούν άστρα στο ταβάνι και στους τοίχους 😉Δεν ξέρω πόσα καταλαβαίνουν τα παιδιά αλλά σίγουρα πολλά περισσότερα απ’ όσα νομίζουμε.. Πάντως οι “ενδεικτικές” ηλικίες που αναγράφονται στα κουτιά δεν με αποθάρρυναν παλιότερα από το να επιλέξω ένα παιχνίδι για τη μικρή μου. Σε κάθε ηλικία αφομοιώνεις διαφορετικά πράγματα, ίσως όχι πολλά στην αρχή αλλά σίγουρα κάτι σου μένει. (Στη χειρότερη, σου μένει το παιχνίδι για την επόμενη χρονιά 😉 )

Και για να κλείσω, δεν θα ξεχάσω την ατάκα παιδιού μιας συναδέλφου μου, το οποίο ενώ ήταν τρελαμένο με το διάστημα, τους αστροναύτες κλπ κλπ, μόλις έμαθε πως στο διάστημα  αιωρείσαι και δεν πατάς …κάπου 🙂 , είπε στη μαμά του πως δεν θέλει να πάει γιατί φοβάται μην πέσει!  😉

*Το άρθρο περιέχει affiliate links