Η αλήθεια είναι ότι μεταξύ της 31ης Δεκέμβρης και της 1ης ιανουαρίου δεν μεσολαβεί και μεγάλο διάστημα..

Παρόλαυτα, η έναρξη της νέας χρονιάς αποτελεί ένα κίνητρο (και μια..ψευδαίσθηση) ότι μπορείς να κάνεις στροφή 180 μοιρών (λέμε τώρα) και να κάνεις ό,τι δεν είχες κάνει μέχρι τώρα.. ( “to go where no man has gone before!” 😉 επιστημονική φαντασία? 🙂 )

Οκ, δεν είναι ακριβώς έτσι αλλά ούτε και το αντίθετο. Όπως είπα, είναι μια καλή.. ευκαιρία να ξεκινήσεις καινούριες συνήθειες ή τουλάχιστο να προσπαθήσεις να τις διατηρήσεις… (αυτό με τη δίαιτα από Δευτέρα καλύτερα να μην το βάλεις ως στόχο για το 2019 😉 Μια πιο προσεγμένη όμως διατροφή ..δια βίου (πάει πολύ ε?? ε, τι να κάνεις, πόσο junk food να αντέξει να καταναλώνει αυτός ο οργανισμός?? ) θα μπορούσε ίσως σιγά σιγά να αρχίσει να ενσωματώνεται στο ημερήσιο πρόγραμμα σου..

Πέρσι είχα προσπαθήσει να ορίσω και τηρήσω μερικά νέα..habits για το 2018.. κάποια έγιναν, κάποια μεταφέρθηκαν για το 2019 για να ξαναοριστούν ως νέα… habits (αυτό με το ράψιμο δεν μου βγήκε τελικά καθόλου όοοολη την προηγούμενη χρονιά..) Το ..challenge του so much reading δεν το τερμάτισα. Αλλά από τα 13 βιβλία που είχα ως στόχο διάβασα τα 7,5! (ε, το 0,5 είχε σχεδόν 800 σελίδες! πιάνεται για 2-3 εε??) είναι και αυτό κάτι.. σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια που ο αριθμός ήταν 2-3 και αυτά στις καλοκαιρινές διακοπές…

Φέτος είπα να ακολουθήσω το.. συρμό και να “τη δω” πιο green… αναλογιζόμενη πόσα πλαστικά μιας χρήσης χρησιμοποιώ καθημερινά (καφέ, καλαμάκια, ποτηράκια) νομίζω πως άνετα γεμίζω 2 σακούλες πλαστικά το χρόνο (στην καλύτερη, αν τα συμπιέσεις) Τι θα κάνω; χρήση καλαμάκια ανοξείδωτα ή από μπαμπού, με το ποτηράκι μου στο κυλικείο της δουλειάς το πρωί για καφέ, λιγότερη χρήση από πλαστικές σακούλες μιας χρήσης για αποθήκευση τροφίμων.. οκ, δεν γίνεται με τη μία να τ ααλλαξώ, έχω όοολο το 2019 όμως 🙂

Επίσης, να συνεχίσω το so much reading challenge, πάλι με 13 βιβλία ως στόχος μπας και … 😉 (αν και φέτος άλλαξε ο στόχος και σκοπός είναι να διαβάσεις τα αδιάβαστα που έχεις.. θα το κάνω και αυτό αν και είναι λίγα..)

Και last but not least που λένε και οι Άγγλοι, να συνεχίσω να πηγαίνω γυμναστήριο (κάτι το οποίο ήθελε πολύ…αυτοσμπρώξιμο για να το πετύχω ή self-discipline για να ..συνεχίσουμε την.. ορολογία) και πολύ στρίμωγμα του χρόνου (βλέπε 7.30 με 8.30 το πρωί πριν τη δουλειά!)

Νομίζω πως είμαι οκ με τους στόχους για φέτος! (και αρκετοί είναι δηλαδή 😉 ) οτιδήποτε παραπάνω θα είναι υπερβολή, απλά για να το γράψω.. είπαμε είμαι multitasking αλλά πόσο πια?! άσε που στα ..υπόλοιπα θέματα έχω διαπρέψει οπότε τι στόχους να βάλω η γυναίκα; (και εδώ είναι που γελάμε 😉 )

Καλή χρονιά!

ΥΓ. Η αλήθεια είναι πώς για να τα πετύχω όλα αυτά πρέπει να τη δω πιο… χαλλλλλαρά με τα υπόλοιπα to do της καθημερινότητας.. και επειδή στην Αθήνα το χαλλλλαρά είναι δύσκολο να το πετύχεις, η τύχη έριξε στο κατώφλι μου το ημερολόγιο “Χαλλλαρά” από τη Stheta! με θεσσαλονικιώτη υπογραφή, οτι πρέπει για να το διαβάζω κάθε μέρα και να θυμάμαι τη βασική αρχή -γεμάτο χιούμορ και ..τυπωμένες τις ..μύχιες σκέψεις μας! Πάμε Χαλλλλαρά! (αν έχω λοιπόν να διαλέξω μια λέξη φέτος που να ακολουθήσω την υπόλοιπη χρονιά είναι αυτή! ε Μαρία??)