Ή το χρονικό ενός προαναγγελθέντος advent calendar 😉

Δεν ήμουν ποτέ ..φαν των ημερολογίων αντίστροφης μέτρησης αλλά λόγω της μικρής..κλασσικά, είπα να μπω στη διαδικασία να δω πώς θα της φανεί.. Μα πάνω από όλα να δω πόσο μπορεί να περιμένει κάθε μέρα να ανοίγει από ένα (και να μην τα ανοίξει όλα μονομιάς!)

Ως κλασσική περίπτωση τελευταίας στιγμής, όταν το σκέφτηκα ήταν 28 Νοέμβρη, φακελάκια δεν είχα και πού να έβρισκα 2 μέρες πριν, οπότε κάθησα και έκοψα κάτι ξεχασμένα χαρτιά περιτυλίγματος από προηγούμενα Χριστούγεννα και τα έκανα φακελάκια. (το βράδυ μετά τις 11..) Τόσο της τελευταίας στιγμής που ούτε κόλλα δεν είχα να τα κολήσω! (Ευτυχώς είχε ξεμείνει σελοτέιπ! )

Φυσικά τα φακελάκια ήταν άδεια γιατί πού να προλάβω η δόλια μάνα να σκεφτώ και τι θα έχει μέσα το καθένα! Είχα ζωγραφίσει όμως.. pointers! (οι της πληροφορικής θα με καταλάβουν 😉 ) με εικόνες για πού θα έβρισκε το δωράκι 😉 πχ. στο δέντρο, στην κάλτσα στο τζάκι, κάτω από το παζλ κλπ κλπ.

Έτσι μια μέρα πριν έβαζα μια ζωγραφιά και το αντίστοιχο δώρο στο σημείο που απεικόνιζε.

Η μικρή την πρώτη μέρα ήθελε να τα ανοίξει όλα! Και άνοιξε 2-3 αλλά μόλις κατάλαβε ότι δεν περιείχαν κάτι αρκέστηκε στο να ανοίγει μόνο της ημέρας.

Η δε ανυπομονησία της ήταν τόσο μεγάλη που ξυπνούσε πρωί πρωί για να τα ανοίξει! Και όταν λέμε πρωί πρωί εννοούμε κάνα μισάωρο πριν το ξυπνητήρι – βλέπε 6.30 με 7 παρά… Το πρωί.. κάθε πρωί.. επί 25 μέρες κάθε πρωί.. καταλαβαίνετε.. α και τα Σαββατοκύριακα το είπα? ΚΑΙ τα Σαββατοκύριακα…

Από τις 25 μέρες είχα προνοήσει δώρα για τις.. 5. Είχα παραγγείλει βιβλία από βιβλιοπωλείο on-line αλλά δεν ήθελα να τις τα δώσω όλα τις πρώτες μέρες. Τις υπόλοιπες σκέφτηκα να τις συμπληρώσω με δραστηριότητες που θα κάναμε μαζί το απόγευμα..

Εννοείται πως λογάριαζα χωρίς τον ξενοδόχο.. ο ξενοδόχος είναι ένα σεμινάριο που “έσκασε” τελευταία στιγμή και έπρεπε να το παρακολουθώ 17.00-22.00 το απόγευμα, μετά τη δουλειά, για μια εβδομάδα..

Πάνε οι δραστηριότητες λοιπόν… και κάποια φακελάκια φυσικά έμεναν άδεια.. το τι άκουγα κάθε πρωί που δεν είχα ετοιμάσει κάτι φαντάζομαι οι μαμάδες μπορείτε να φανταστείτε..


Μερικά από τα βιβλία είναι και τα παρακάτω…

Σήμερα, 25η μέρα, άνοιξε και το τελευταίο φακελάκι! (στις 6.50πμ!) Μέχρι το μεσημέρι τα φακελάκια είχαν εξαφανιστεί από το οπτικό μας πεδίο! Ας ελπίσουμε σε ένα αύριο με λίγο περισσότερο ύπνο!

Καλά Χριστούγεννα! (και του χρόνου?? μπαααα 🙂 τι τα θέλουμε αυτά τα ξενόφερτα έθιμα!)