Οδηγός για γονείς που πάνε πρώτη φορά διακοπές με τα καμάρια τους 😉 οι υπόλοιποι ξέρουν 😉

Για την ακρίβεια με τα καμάρια τους που περπατάνε και μιλάνε (γιατί όσο ήταν στο καρότσι μαμ-κακά κ νάνι οι διακοπές είναι εξαιρετικές.. πίνεις και το ποτό σου το βραδάκι ενώ το μωρό κοιμάται στην κούνια..)

Παραδοχές λοιπόν που πρέπει να κάνεις για να περάσουν όλοι καλά  (ή τέλος πάντων για να είσαι προετοιμασμένος/η και να μην αφηνιάζεις!)

 1. Θα θέλουν να τρώνε κάθε μέρα παγωτό… και θα το δίνεις!
 2. Θα κοιμούνται όσο πιο αργά γίνεται αλλά το βιολογικό τους ρολόι το πρωί θα συνεχίσει να χτυπάει στις 7! (άντε στην καλύτερη στις 8!)
 3. Θα θέλουν παρέα (και καλό είναι να έχεις κανονίσει να έχουν γιατί αλλιώς θα σε φάει η μαύρη γκρίνια 🙂 )
 4. Ο μεσημεριανός ύπνος θα γίνει ο χειρότερος εφιάλτης σου αφού θα πρέπει να το διαπραγματεύεσαι με τις ώρες!
  (γιατί να κοιμηθούν άλλωστε όταν έχουν θάλασσα, κουβαδάκια και ελευθερία?!)
 5. Θα περάσουν τέλεια! (εσύ μπορεί να χρειαστείς μετά μια βδομάδα διακοπές μόνος/η στο σπίτι για να συνέλθεις)
 6. θα ξεχάσεις κάτι! και σίγουρα θα είναι το πιο σημαντικό! (κάνε λίστα με όοοολα αυτά που θέλεις να πάρεις! θα γλιτώσεις και περιττά πράγματα και επιπλέον χρήματα! : ) )
 7. Αν είναι παιδιά του “διαμερίσματος” θα ενθουσιαστούν με όλη αυτή την ελευθερία που θα θέλουν να τη ζήσουν στο έπακρο! (δηλαδή θα πρέπει να τα κυνηγάς σε όλη την παραλία)
 8. Αν έχεις “ψυχωση” με τα ..μικρόβια σκέψου ότι “χτίζουν” το ανοσοποιητικό τους τη στιγμή που γλύφουν το φτιαράκι, το τραπέζι του εστιατορίου, το πάτωμα… 😉
 9. Άλλωστε όπως διάβασα και κάπου οι διακοπές είναι για να έχουν τα παιδιά αναμνήσεις όχι για να ξεκουραστείς εσύ! 🙂
 10. Θα είναι από τις διακοπές που θα τις θυμάσαι για χρόνια μετά και θα λες “θυμάσαι την τάδε..σκανταλιά που έκανε το γλυκούλι μου? 🙂 ” οπότε απλά ζήστε τες! 🙂

Καλές διακοπές!