Η σχολική χρονιά οδεύει προς το τέλος της και ένα μικρό δωράκι για τη δασκάλα είναι το ελάχιστο ευχαριστώ για τη χρονιά που πέρασε.

Ενώ το ευχαριστώ είναι αυτονόητο, το δώρο δεν ήταν και πολύ αυτονόητο για μένα πέρσι που ήταν η πρώτη χρονιά της μικρής στον παιδικό. Δεν θυμόμουν από τα χρόνια “τα δικά μου” να δίναμε δώρο, οπότε ούτε που το σκέφτηκα πως θα έπρεπε να προβώ σε μια τέτοια χειρονομία. Διαβάζοντας και αυτό το άρθρο “Εσείς θα κάνετε δώρο στη δασκάλα φέτος;” συμφώνησα σε αρκετά που συνηγορούσαν υπέρ του “όχι”.

Παρόλαυτα… αν πέρσι έκανα ένα δώρο “υποχρεωτικό/εθιμοτυπικό” φέτος το δώρο για τη δασκάλα της θα το κάνω μέσα από την καρδιά μου γιατί η μικρή μου με το που ξεκίνησε τη χρονιά με τη νέα της δασκάλα άλλαξε τελείως αντιμετώπιση για τον παιδικό σταθμό. Εκεί που δεν ήθελε να επ’ ουδενί να πάει, καταλήξαμε στο να μου λέει κάποιες φορές ότι πήγα νωρίς να την πάρω!

Και επειδή το φετινό δώρο θα γίνει εκεί στα μέσα Ιουλίου που κλείνει ο παιδικός, το post αυτό παρουσιάζει αυτό που έκανα την προηγούμενη χρονιά. Πέρσι λοιπόν, θέλοντας να το συνδυάσω με κάποιο.. χρηστικό δώρο (και αφού διάβασα όλα τα blogs που πρότειναν σχετικά δώρα) κατέληξα στο παρακάτω (πηγή έμπνευσης και αντιγραφής του κειμένου που συνόδευε το δώρο ήταν το mylovablebaby.com )

Το περσινό δώρο για τη δασκάλα της ήταν ένα νεσεσέρ καλλυντικών, αντηλιακό σε μικρή συσκευασία, κρέμα σώματος  και μια πετσέτα/παρεό θαλάσσης. Επειδή όμως στο τμήμα της ήταν και άλλες 3(!) δασκάλες, δεν μπορούσα να κάνω διακρίσεις και έτσι έλαβαν και αυτές ένα αντίστοιχο δώρο χωρίς όμως την πετσέτα παρεό. (τι να κάνεις, πρέπει κάπως να ..συμπτηχθεί το κόστος! )

Αυτό ήταν το περσινό δώρο για τις δασκάλες της μικρής


Επίσης, επειδή η μικρή πέρσι δεν είχε… ξετυλίξει τις καλλιτεχνικές ανησυχίες της, δεν είχε κάνει/ζωγραφίσει  κάτι για να τις προσφέρει. Φέτος νομίζω θα το θελήσει και η ίδια να προσφέρει κάτι που θα φτιάξει και νομίζω αυτό είναι που θα μείνει/αξίζει στο τέλος.

Εγώ πάλι, νομίζω πως θα κινηθώ ξανά στο ίδιο concept καθώς καλοκαιράκι έρχεται, τα παραπάνω είναι απαραίτητα για όλους 😉

Εσείς κάνετε δώρα στις δασκάλες και τι??