Λίγο πριν… εκπνεύσει ο Ιανουάριος και γω ακόμη δεν έχω κάνει master plan για τις αποφάσεις-στόχους της νέα χρονιάς!

Όοοοχι, καμιά άλλη χρονιά δεν είχα μπει στη διαδικασία του να θέσω στόχους για το επόμενο έτος. Το θεωρούσα αγχωτικό (ναι ακόμη και γω που είμαι του προγράμματος, αυτό μου φαινόταν ..αγχωτικό (!) και θεωρούσα πως σε ολόκληρο το χρόνο (365 μέρες έχει!) θα προλάβαινα να κάνω ένα σωρό πράγματα.. Αμ δε!

Ο χρόνος όταν είσαι μαμά περνάει τόσο γρήγορα! τόσο γρήγορα που κάνοντας έναν απολογισμό στο τέλος του έτους μπορεί να καταλήξεις πως πέρασες όλο το χρόνο πηγαίνοντας στη δουλειά, μαγειρεύοντας, κάνοντας δουλειές του σπιτιού και παίζοντας με τα πιτσιρίκια σου (το οποίο δεν είναι καθόλου αρνητικό και μακάρι να έχεις το χρόνο και τη διάθεση να το κάνεις εννοείται!) αλλά καθόλου δραστηριότητες για σένα μόνο… και εννοείται πως γουστάρω τρελά τις οικογενειακές δραστηριότητες και να βλέπω το πιτσιρίκι μου να γελάει από χαρά και ενθουσιασμό αλλά.. θέλω και λίγο χρόνο για μένα.. λίγο.. έστω 1-2 ώρες τη βδομάδα… είναι πολύ?

Στόχοι λοιπόν φέτος με πιο… συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα από το “θα το κάνω κάααααποια στιγμή φέτος!”E

Ένας από αυτούς προέκυψε μαθαίνοντας για το #readathlon που διοργανώνει το somuchreading. Το ανακάλυψα φέτος από άλλες μαμαδο-bloggers και το θεώρησα καλή παρότρυνση να διαβάσω μερικά βιβλία φέτος, που θέλω τόσο πολύ, αλλά όλο έβρισκα εξαιρετικές δικαιολογίες για να μην το κάνω.

(δεν είχα χρόνο, δεν είχα όρεξη, δεν είχα κάτι ενδιαφέρον να διαβάσω, δεν δεν δεν δεν κ.ο.κ) Εν τω μεταξύ η  …λίστα των βιβλίων που θα ήθελα να διαβάσω αυξάνεται..  ας ελπίσουμε λοιπόν φέτος να κάνω κάτι επ’ αυτού…

Άλλος στόχος το.. ράψιμο! έχω ένα σωρό υφάσματα μαζεμένα και 3-4 ρούχα για μεταποίηση που απλά δεσμεύουν χώρο στο ντουλάπι εδώ και.. 4 χρόνια να πώ? ναι, κάπου εκεί…  ειδικός στο ράψιμο δεν είμαι αλλά πάντα μου άρεσε πολύ! και βρίσκω ένα σωρό πατρόν για εύκολες πχ. φούστες που μπορώ να φτιάξω με το ύφασμα που θέλω αλλά.. απλά μαζεύω ιδέες.. δεν μπορώ σε ολόκληρο το χρόνο να βρω μερικές ώρες να φτιάξω μία?? ναι οκ, ας κοιμηθώ 2 ώρες λιγότερο μια μέρα (και ναι, κάθε βράδυ όταν κοιμάται η μικρή είμαι ..κομμάτια, και αφού συμμαζέψω λίγο το σπίτι, προτιμώ να χαζέψω κανένα σήριαλ στο netflix αλλά.. μιλάμε απλά για ένα βράδυ κάθε 15 μέρες πχ. τόσο δύσκολο είναι??)

Και όπως λένε και οι Αμερικάνοι (μερικές φορές λένε και μερικά ωραία τσιτάτα 🙂 ) if you don’t have time, make time 😉

Έχω και μερικά ακόμη στη.. λίστα.. δεν έχει νόημα να τα αναφέρω εδώ.. το …scope του post είναι ότι δεν γίνεται να περνάει άλλο ο χρόνος και να μην κάνουμε κάτι και για μας.. μόνο.. άλλοι το χρειάζονται πολύ άλλοι λιγότερο, αλλά έστω και μία ώρα το μήνα νομίζω, η οποιαδήποτε μαμά έχει ανάγκη να την αφιερώσει μόνο στην ίδια. Τι λέτε?