Και όχι δεν μιλάμε για κουραμπιέδες και μελομακάρονα. Φέτος είπα να φτιάξω κάτι πιο ..light – όσο αυτό είναι δυνατό

– αφού η μικρή, όπως όλα τα πιτσιρίκια άλλωστε, έχει μια εγγενή αδυναμία στα γλυκά (και αν υπήρχαν εκτεθειμένα μελομακάρονα, που φτιάχνω συνήθως, θεωρώ πως απλά θα τα ..κατασπάραζε!)

Έφτιαξα λοιπόν ένα carrot cake (first time) με συνταγή από την κλασσική Ντίνα Νικολάου χωρίς το γλάσο. Αντ’ αυτού έβαλα μισή κουταλιά ζάχαρη άχνη για το ντεκόρ και μερικά στολίδια που έφτιαξα με ζαχαρόπαστα. Το εν λόγω κέικ είναι με ελαιόλαδο, αρκετά καρότα (συνεπώς λιγότερο αλεύρι) και αντί για 2 κούπες ζάχαρη έβαλα μία κούπα ζάχαρη καστανή. (οπότε για …ψυχολογικούς λόγους είμαι οκ ότι το παιδί δεν τρώει πολλά γλυκά 🙂 )

Το 2ο ήταν τα κλασσικά μπισκότα βουτύρου αλλά με άλλο σχέδιο 😉 Η μικρή μου γιορτάζει τα Χριστούγεννα οπότε τα μπισκότα αυτά θα είναι το κέρασμα για τα παιδάκια στον παιδικό σταθμό (σκέφτηκα πως λόγω Χριστουγέννων θα έχουν φάει ένα σωρό γλυκά, οπότε αρκεί κάτι ..μικρό για κέρασμα.. δεν χρειάζονται άλλο ένα τεράστιο κομμάτι κέικ!)

Και επειδή είχα βρει κάτι αντίστοιχο στο Pinterest είπα να το εφαρμόσω και γω.. αντικαθιστώντας όμως την καραμελίτσα με cranberries και επειδή δεν είχα “κορνέ” για σοκολάτα, προσπάθησα να κάνω τα κερατάκια του τάρανδου με οδοντογλυφίδα! οκ, δεν βγήκαν τέλεια αλλά θεωρώ ότι δεν είναι και έπικ fail ε? 🙂

Το μόνο σίγουρο είναι ότι τα πιτσιρίκια θα τα φάνε!

Καλά Χριστούγεννα!