Με αφορμή την παγκόσμια ημέρα βιβλίου που ήταν χθες (23 Απριλίου) να σας προτείνω 5 βιβλιαράκια με τα οποία η μικρή ενθουσιάστηκε και τα διαβάζουμε σχεδόν κάθε βράδυ

(προσπαθώ να της περιορίσω το πλήθος των αναγνωσμάτων στα ..3 αλλά πολύ συχνά παρεκλίνουμε!)

1. Τικ και Τέλα

Εδώ δεν είναι ένα βιβλίο μόνο αλλά ολόκληρη η σειρά! 😉 Προς το παρόν έχουμε τα «Η λιμνούλα», «Το χιόνι», «Το μπαλόνι» και το «Σούπερ πατίνι» και συνεχίζουμε 😉 Τα βιβλία έχουν ωραίο δέσιμο με σκληρό εξώφυλλο (για να μην γίνουν φύλλο και ..φτερό κατευθείαν από τον ..υπέρμετρο ζήλο της ανάγνωσης!) και ωραία εικονογράφηση. Μεγάλα γράμματα και λίγα λογάκια (τόσα ώστε από ένα σημείο και μετά τα έχει μάθει σχεδόν απ’ έξω) και το θέμα των βιβλίων έχει να κάνει με βασικές ανάγκες/συναισθήματα των μικρών παιδιών που λόγω ηλικίας ακόμη δεν μπορούν/ξέρουν να διαχειριστούν (το “μοίρασμα” των παιχνιδιών, την απαλλαγή από την πάνα κλπ)

 

2. Πετάνε οι πιγκουίνοι;;

Ήταν από τα πρώτα βιβλία που πήραμε (όταν ξεπεράσαμε το στάδιο Μαθαίνω τα φρούτα, τα αντικείμενα κλπ κλπ που ήταν μόνο εικονογραφημένα.) Ωραία εικονογράφηση και επειδή έτυχε να τους το έχουν διαβάσει και στον παιδικό σταθμό, η μικρή έκανε και κινήσεις ανάλογα με αυτά που διαβάζαμε (είχε πολύ πλάκα 🙂 ) Ο συγκεκριμένος εικονογράφος-συγγραφέας είναι από τους αγαπημένους και μετά από αυτό πήραμε και μερικά άλλα του ίδιου.

3. Δώρα

Το βιβλίο αυτό το ανακάλυψα όταν το πρότειναν διάφορες mom bloggers. Όταν το πήρα δεν ενθουσιάστηκα, γιατί το βιβλίο απλά εξιστορούσε κάποια πράγματα από την καθημερινότητα της Δώρας – που είναι 6 ετών -. Η μικρή μου όμως κατενθουσιάστηκε! (οκ, καταλάβαμε σε ποιες ηλικίες απευθύνεται το βιβλίο!) Η Δώρα λοιπόν, που την βαφτίσανε Θεοδώρα, δηλαδή Θοδώρα αλλά τη φωνάζουνε Δώρα, είναι μια γλυκιά σγουρομάλλα με τις ..ανησυχίες της ηλικίας της.

4. Το σχολείο φοβάται το Νικόλα

Και αυτό το βιβλίο το ανακάλυψα από πρόταση μαμαδο-bloggers. Μου φάνηκε «μεγάλο» σε έκταση για ένα 2χρονο αλλά μετά την 5η ανάγνωση που το έμαθα απ’έξω, δεν είναι και τόσο μεγάλο τελικά 😉 Απευθύνεται και σε μεγαλύτερα παιδιά αλλά και το ..2χρονο γελάει κάθε φορά που η μαμά του Νικόλα του λέει ότι θα τον περιμένει στο σπίτι και η ..κάλτσα που έχει πετάξει στο πάτωμα για να τη βάλει στο πλυντήριο όταν γυρίσει 😉

5. Πέππα

Την Πέππα δεν την ήξερε μέχρι ..πρότινος ώσπου μια μέρα επιστρέφοντας από τον παιδικό σταθμό μου έδειξε ένα καρεκλάκι της που έχουμε για τη θάλασσα και μου είπε γεμάτη έκπληξη «Πέππα!» Με αφορμή αυτή την.. ανακάλυψη πήγα και της πήρα μερικά βιβλία που πρωταγωνιστεί η Πέππα (τα βιντεάκια με την Πέππα στο youtube δεν της άρεσαν και πολύ) και εννοείται μπήκαν και αυτά στη βραδινή λίστα ανάγνωσης! (και αυτά έχουν λίγα λογάκια αλλά είναι με μαλακό εξώφυλλο και τείνουν να… την “κάνουν” σιγά σιγά 😉 )

FYI: H 23η καθιερώθηκε από την Unesco ως παγκόσμια ημέρα βιβλίου γιατί την ημερομηνία αυτή το 1616 έφυγαν από τη ζωή δύο μεγάλα ονόματα των Γραμμάτων: ο Ισπανός συγγραφέας του Δον Κιχώτη, Μιγκέλ Ντε Θερβάντες, και ο Άγγλος δραματουργός Γουίλιαμ Σαίξπηρ.

Καλές αναγνώσεις!