Καλό μήνα! Ψέμματα δεν έχω να πω για να τηρήσω το έθιμο αλλά θα σας δείξω μια κατασκευή που μπορείτε να κάνετε με το παιδί σας (η δική μου κοντεύει τα 2,5 και καλά τα πήγε 😉 ) για την άνοιξη!

Αφορμή γι’ αυτό το ανοιξιάτικο καπέλο ήταν το πικ-νικ-διαγωνισμός καπέλου που διοργάνωνε ο παιδικός σταθμός της αλλά στο οποίο δεν μπορέσαμε να παραβρεθούμε γιατί η μικρή ήταν για άλλη μια φορά τον τελευταίο μήνα άρρωστη… και αφού είχα κάνει που είχα κάνει την έρευνα στο ιντερνετ για το τι καπέλο να φτιάξουμε και είχα καταλήξει σ’αυτό, είπα να μην πάει χαμένο το ψάξιμο 🙂

Τι θα χρειαστούμε;

  • Εφημερίδα (κατά προτίμηση .. την Καθημερινή γιατί είναι πολύ μεγάλη.. εγώ δυστυχώς δεν προνόησα και αυτή που είχαν ήταν σχετικά μικρή
  • Χαρτί γκοφρέ
  • Χαρτοταινία
  • Κόλλα στικ
  • Ψαλιδάκι

Κόβουμε την εφημερίδα σε στρογγυλό σχήμα (όχι, δεν χρειάζεται να χρησιμοποιήσετε διαβήτη, απλά διπλώστε την εφημερίδα στη μέση και μετά πάλι στη μέση και στο 3ο δίπλωμα να δημιουργήσετε ένα τρίγωνο. Τότε κόψτε σε καμπύλη το πάνω μέρος του)

Στο tutorial που διάβασα, χρωμάτιζαν την εφημερίδα αλλά προτίμησα να μην μπλέξουμε με χρώματα και έτσι έκοψα και ένα κομμάτι γκοφρέ χαρτί στο ίδιος μέγεθος.

Βάζουμε την εφημερίδα στο κεφάλι του παιδιού και με χαρτοταινία την στερεώνουμε γύρω γύρω για να μπορεί να σταθεί το καπέλο μας.

Ομοίως από πάνω με το γκοφρέ χαρτί.

Και τώρα ώρα για διακόσμηση! Εγώ επέλεξα να κόψω κόκκινες ταινίες χαρτί έτσι ώστε να τις τσαλακώνει η μικρή και να τις κολλάει με κόλλα πάνω στην χαρτοταινία. Το αποτελέσμα είναι να μοιάζουν με λουλούδια.

Αφού τα κολλήσαμε όλα γύρω γύρω έγινε κάπως έτσι.

Και βάλαμε και μερικά φυλλαράκια 🙂

Βγήκε συμπαθητικό τελικά αν και φαινόταν αρκετά από κάτω η εφημερίδα.. ίσως τελικά έπρεπε να τη βάψουμε και αυτή! Next time!