Μπορεί η ..ζουζούνα μου να είναι ακόμη πολύ μικρή για να αρχίσει να μαθαίνει και να περιδιαβαίνει στον κόσμο αλλά έχω ενθουσιαστεί με κάποια βιβλία-βιβλία δραστηριοτήτων-αυτοκόλλητα που έχω βρει και το βασικό τους θέμα είναι ο χάρτης της γης.

Ενώ μέχρι πρότινως  όταν σκεφτόμουν … περι χαρτών μου ερχόταν στο νου συνειρμητικά οι χάρτες τις δεκαετίας του ’80 που ήταν αναρτημένοι στους τοίχους των σχολείων, πολλές φορές σχισμένοι και φθαρμένοι…

Ε λοιπόν αυτοί οι χάρτες δεν έχουν καμία σχέση! και άνετα θα τους έβαζα (θα τους βάλω 🙂 ) στο δωμάτιο της μικρής μου μόλις μεγαλώσει λίγο! Ιδανικά θα ήθελα να έχουμε ξεκινήσει και ταξίδια και να βάζουμε ένα ..pin/αυτοκολλητάκι/σημαδάκι σε κάθε μέρος που έχουμε πάει!

Νομίζω είναι ο μόνος τρόπος να μάθει γεωγραφία (και εγώ μαζί της γιατί μερικά μέρη ακόμη τα ψάχνω στο google maps 😉 )

1. Scratch map

Σημειώστε τα μέρη που έχετε πάει, ξύνοντας την αντίστοιχη χώρα και αποκαλύπτοντας ένα άλλο χρώμα από το καφέρ που κυριαρχεί στο χάρτη… και αν δεν έχετε πάει πουθενά, μπορείτε να ασχολείστε με μια χώρα κάθε σκ πχ. και να την σημειώνετε στο χάρτη!

2. Scratch map νο.2

Ομοίως, σε μαύρο φόντο 😉

 

3. Αυτοκόλλητο τοίχου χάρτης για να διακοσμήσετε το δωμάτιο. Έχει πάνω του ζωγραφισμένα σε σκίτσα, κάποια χαρακτηριστικά ζώα που ζουν εκεί ή φυτά που ευδοκιμούν ή κάτι χαρακτηριστικό της περιοχής.

4. Ένα βιβλίο με τους χάρτες εικονογραφημένους σε μεγάλη έκδοση: Μaps

5. Ή ένας χάρτης για να αναρτήσσετε στο δωμάτιο του

Και μερικά βιβλία που μ’ενθουσίασε η εικονογράφηση:

6. Picture atlas

7. Children’s activity atlas

8. Atlas of oddities: και ένας άτλας των.. αξιοπερίεργων ανά τον κόσμο (αυτό μάλλον είναι για σας, αφού είναι στα αγγλικά ή για παιδιά που έχουν αρχίσει ξένες γλώσσες)

9. Χάρτης με αυτοκόλλητα

10. Μαγνητικός παγκόσμιος χάρτης με ζωάκια Τοποθετήστε τα ζωάκια που ζουν σε κάθε χώρα στο σωστό σημείο!

Ποιο θα διαλέξετε;;