Δεν ξέρω  αν πονοκεφαλιάζετε και εσείς σχετικά με το τι δώρο να πάρετε για τα βλαστάρια σας. Ναι, στην ηλικία των 2 ετών που είναι πλέον, θεωρώ ότι έχει πάρει ό,τι παιχνίδι είναι για την ηλικία της – τουβλάκια, κουκλάκια, παιχνίδια ρόλων, διάφορα που παράγουν μουσική, πλαστελίνες, είδη για ζωγραφική κλπ κλπ, που μάλλον πρέπει να μεγαλώσει λίγο για να πάμε σε επόμενη κατηγορία, βλέπε δημιουργικά κλπ κλπ…

Αν το έλεγα αυτό 1-2 10ετίες πριν, θα θεωρούνταν το σούπερ προνομιούχο παιδί που έχει τόσα παιχνίδια αλλά πλέον νομίζω πως ανήκει στον μέσο όρο. Πού φτάσαμε! Να έχει τόσα παιχνίδια ώστε να μην ξέρεις τι άλλο να της πάρεις, τι άλλο διαφορετικό για να της κεντρίσει το ενδιαφέρον. (Και στο σημείο αυτό ίσως πρέπει να ξαναδούμε τη θεωρία Μοντεσσόρι για τα παιχνίδια αλλά τέλος πάντων…)

Μέχρι να βρω λοιπόν εγώ τι θα πάρω για την ..κοράκλα μου τα Χριστούγεννα (γιατί Χριστούγεννα χωρίς παιχνίδι-α δεν γίνεται λέει ο μπαμπάς της 😉 ) θα σας προτείνω τα παιχνίδια που έχει και αγάπησε πιο πολύ (με τα οποία ασχολήθηκε από ενός έτους μέχρι και σήμερα και δεν τα έχει βαρεθεί.. μπορεί κάποια διαστήματα να τα αφήνει αλλά μετά τα ξαναπιάνει βρίσκοντας σε μερικά, νέες «χρήσεις»! ) μήπως βοηθήσω εσάς. Και εννοείται πως αν έχετε κάποια ιδέα για παιχνίδι που δεν έχω σκεφτεί μου την αναφέρετε!

1. Καρεκλάκι Fisher Price (από 1 έτους…)

Το απέκτησε πέρσι τα Χριστούγεννα και το χρησιμοποιεί ακόμη και τώρα έστω και ως κάθισμα.. ή ως κρυψώνα αντικειμένων (αφού σηκώνεται το κάθισμα και έχει από κάτω αποθηκευτικό χώρο 😉 ) και εννοείται όλοι αυτοί οι ήχοι που ακούγονται όταν κάθεται, όταν πατάει τα κουμπιά, όταν γυρνάει τα πλαστικά «φύλλα» του μπράτσου της καρέκλας την ενθουσιάζουν!

2. Κερασόσπιτο (από 1 έτους…)

Μεγάλη επιτυχία και αυτό το παιχνίδι.. μας το κάνανε δώρο και το εμπλουτίσαμε με μερικές ακόμη φιγούρες και αντικείμενα όπως τσουλήθρα, τραμπάλα κλπ.. Στην αρχή μαθαίναμε τα ζωάκια.. μετά έβαζε τα κουκλάκια για νάνι, μετά για μαμ.. άνοιγε πόρτες, έβλεπε από τα παράθυρα κλπ κπλ

3 . Tablet (από 1 έτους…)

Και αυτό της άρεσε πολύ.. στην αρχή απλά α΄κουγε ήχους..τώρα λέει το τάμπλετ “πού είναι το παπάκι” και όταν πατάει το αντίστοιχο κουμπί με το παπάκι, ξετρελαίνεται που ακούει να λέει “Μπράβο! το βρήκες!” όταν μεγαλώσει θα μάθει και την αλφαβήτα.

4. Καρότσι (από 1 έτους…)

Αγαπημένο παιχνίδι για όλες τις ηλικίες και στα 2 φύλα! Η μικρή το ανακάλυψε σε ένα σπίτι που είχαμε επισκεφτεί και ξετρελάθηκε! Έβαζε και το μωρό μέσα και το πήγαινε βόλτες σε όλο το σπίτι. Το γεγονός ότι «τσουλάει» την ενθουσιάζει για να μεταφέρει αντικείμενα σε όλο το σπίτι. Βέβαια μερικές φορές θέλει να καθίσει και αυτή στο καρότσι και όταν το καταφέρνει τρώει και καμιά τούμπα 🙂

5. MP3 καρακόκι (από 1 έτους…)

Φορτώνεις στο USB τραγουδάκια σε mp3 και έχεις ένα νέου τύπου Walkman (‘80s θυμάστε;;;  ) Εχει και μικρόφωνο για..καραόκι! Αποφεύγεις έτσι να κολλάει το βλέμμα στα βιντεάκια του youtube και το έχεις μαζί σου και όταν πας πχ. στο σπίτι της γιαγιάς ; ) – τώρα αν μπορείς εσύ να ακούς «Το ελεφαντάκι» και το «Χαρωπά τα 2 μου χέρια» 800 φορές τη μέρα είναι ένα άλλο θέμα!

6. Κουζίνα! (από 2 ετών…)

Μεγάλη αγάπη! Της την πήραμε στα γενέθλια της, 2 ετών και έχει ξετρελαθεί να κάνει καφέδες και να ψήνει κοτόπουλο στο φούρνο ( όταν ανοίγεις το φούρνο ανάβει και φως και όταν πατάς τα κουμπιά της κουζίνας ακούγεται και ήχος σαν να ..βράζει κάτι 😉 ). Η συγκεκριμένη είναι από τις πιο οικονομικές της αγοράς και αρκετά «ψηλή» για 2χρονο, έρχεται η εστία της κουζίνας στο ύψος της μέσης της.