Το σαββατοκύριακο που πέρασε ήταν πολύ ζόρικο με τη μικρή να ανεβάζει κάθε λίγο και λιγάκι πυρετό. Και επειδή το σκ ήταν το..επιστέγασμα μια πενθήμερης ίωσης, η μικρή νομίζω ήταν στα όρια του “δεν-αντέχω-άλλο” μετά από τόσες μέρες στο σπίτι.

Έτσι, στο διάστημα που ενεργούσε το αντιπυρετικό είπα να τολμήσω να κάνουμε μαζί στολίδια με πηλό για να την απασχολήσω με κάτι νέο που θα της τραβούσε το ενδιαφέρον (και θα σταμάταγε για λίγο την γκρίνια) .

Όντως, το νέο υλικό, ο λευκός πηλός (γιατί μέχρι πρότινος έκανε “κουλουράκια” με πλαστελίνη ή ζήμη από αλευρόνερο ) της άρεσε πολύ. Για να μην πολυλογώ, για να φτιάξετε στολίδια για το χριστουγεννιάτικο δέντρο, και όχι μόνο, χρειάζεστε ένα κουτί (ή και περισσότερο 😉 ανάλογα πόσα στολίδια θέλετε να κάνετε) λευκό πηλό και μερικά κουπ-πατ (αυτά που φτιάχνετε μπισκοτάκια !).

Ο πηλός πλάθεται εύκολα με βρεγμένα χέρια, τον ανοίγετε με πλάστη οπότε εφαρμόζετε τα κουπ-πατ κανονικά σαν να κάνετε μπισκότα.

Μπορείτε να κάνετε σχεδιάκια πχ. με οδοντοφλυφίδα πάνω τους, ή να γράψετε κάτι, και φυσικά αν θέλετε να τα κρεμάσετε, μια οπή είναι απαραίτητη. Τα αφήνετε να “κρυώσουν” και όταν στεγνώσουν (σε 24 ώρες περίπου, ανάλογα το πάχος) είναι έτοιμα!

Μια κορδελίτσα για να μπορούν να κρεμαστούν και είστε έτοιμοι! Αν δεν είστε και του μίνιμαλ, μπορείτε να τα ζωγραφίσετε κιόλας!

Σκέφτομαι ένα να το βάλω και πάνω στο κουτί που θα περιέχει δώρο (ακόμη ψάχνω τι) για τη δασκάλα της στον παιδικό σταθμό, ως διακοσμητικό.(αφού μαζί τα φτιάξαμε!)

ΥΓ. Πιθανά προβλήματα που θα αντιμετωπίσετε αν τα φτιάξετε παρέα με ένα 2χρονο – επειδή ο πηλός όταν τον πλάθετε αφήνει μια “ασπρίλα” στα χέρια, το 2χρονο θα θέλει όλη την ώρα να καθαρίζει τα χέρια του, και όταν δεν το βλέπετε θα τα βάλει στο πρόσωπο – μάτια, στόμα κλπ.. οπότε..καταλαβαίνετε! 🙂 Γι’ αυτό το λόγο και δεν κατάφερα να βγάλω ούτε μία φωτογραφία την ώρα της διαδικασίας! 🙂