Φέτος είναι πρώτη φορά που πάει η μικρή στον παιδικό και έμαθα νέα “ήθη και έθιμα” 🙂 Όπως, ότι είθισται να πηγαίνουν τα παιδιά-μαμάδες δώρα στη δασκάλα τους.

Και επειδή η δασκάλα τους είναι μία και οι βοηθοί άλλες τρεις δεν μου πήγαινε να πάω κάτι μόνο στην κυρίως δασκάλα της (αλλά και 4 δώρα μου φαινόταν λίγο ..too much!). Έτσι, πήρα ένα σάλι για τη δασκάλα της και έκανα μπισκότα για όλες (να μην έχει καμία παράπονο!) Τα είχα υπολογίσει να τα κάνω κλασσικά τελευταία στιγμή (την Πέμπτη με προοπτική να τα δώσω την Παρασκευή πριν τα Χριστούγεννα). Βέβαια λογάριαζα χωρίς ..την.. ξενοδόχο! Γιατί ενώ έλεγα πως έχω όλο το πρωινό – είχα άδεια- να..μεγαλουργήσω, η μικρή αρρώστησε και έμεινε σπίτι. Και φυσικά όλα αυτά τα ζυμάρια και τα κουπ-πατ πολύ την ενθουσιάζουν, οπότε ο χρόνος προετοιμασίας τους έγινε επί 3! (και συνεχίστηκε και το βράδυ αφού κοιμήθηκε μέχρι τις 2!)

Τέλος πάντως, τελικά καλά γίνανε. Πάλι φυσικά έκανα τα μισά σχέδια απ’όσα θα ήθελα και σχετικά μίνιμαλ γιατί δεν προλάβαινα να κάνω άλλα ..τζιριτζάτζουλα! 🙂

Οι συνταγές για τα μπισκότα είναι από τα παρακάτω sites:

Είναι πολύ εύκολα να γίνουν και γίνονται πολύ νόστιμα. Απλά, τελικά, θέλουν πολύ λίγο ψήσιμο (10λεπτο max) γιατί αλλιώς σκληραίνουν.

Την επόμενη μέρα το πρωί μπήκαν στα κουτάκια τους και συσκευάστηκαν προσθέτοντας και ένα στολίδι από πηλό που είχαμε κάνει την προηγούμενη εβδομάδα..

 

Και φυσικά ο νόμος του Μέρφυ με ακολούθησε και λίγο πριν βγω από το αυτοκίνητο η σακούλα που τα είχα κάπως “γύρισε” και όλη αυτή η ..ταχτοποίηση πήγε στον ..κουβά!

Και του χρόνου!