Η βάπτιση της πεταλουδίτσας μου (που δεν έχει ..ησυχία και ζουζουνίζει από δω και από εκεί) ήταν σε πολύ κλειστό κύκλο (περίπου 20 άτομα) και αποφάσισα να την αναλάβω εξολοκλήρου.

Μπορεί να ήταν.. μεταξύ μας αλλά δεν μπορούσα να μην έχω προσκλητήρια για τη μπουμπού μου (τι θα έβαζα στο άλμπουμ της?  ) Οπότε τα έφτιαξα μόνη μου! Με το γνωστό πρόγραμμα που κάνω και τα εκτυπώσιμα έφτιαξα προσκλητήριο-τρίπτυχο (γιατί πού να βρω φάκελο στις διαστάσεις/χρώμα/οικονομικό που ήθελα ) και το έδεσα με μια κορδέλα. Και το θέμα της βάπτισης τι άλλο από την πεταλούδα!

baptism_01

Διακόσμηση δεν είχα στην εκκλησία γιατί η βάπτιση έγινε σε άλλος μέρος από τον τόπο κατοικίας στον οποίο μεταβήκαμε αυθημερόν. Στο εστιατόριο που φάγαμε μετά το μυστήριο, επίσης δεν μπορούσα να κάνω πολλά πολλά (εξάλλου 2 τραπέζια είχαμε) Παρόλα αυτά πρόσθεσα μερικές «λεπτομέρειες» για να ομορφύνω το χώρο.

Έβαλα τις μπομπονιέρες πάνω στο πιάτο του καθενός για να έχει λίγο χρώμα το τραπέζι. Τις μπομπονιέρες επέλεξα να τις δέσω σε σχήμα καραμέλας και να προσθέσω και μια πεταλούδα-σαπουνάκι.

baptism_02

Τελευταία στιγμή, είπα να φτιάξω και μερικά διακοσμητικά για τα τραπέζια και οι ανεμόμυλοι μου φάνηκαν μια καλή, οικονομική και γρήγορη λύση. Επειδή ήταν τελευταία στιγμή, ούτε χαρτί δεν είχα προλάβει να αγοράσω, οπότε εκτύπωσα σε κόλλες Α4 ρίγες ροζ και από τις δυο πλευρές. Κόλλησα (με πιστόλι σιλικόνης) τους ανεμόμυλους πάνω σε ξυλάκια (για ..σουβλάκια που τα «επέκτεινα» ενώνοντας 2!) και τα ξυλάκια πάνω σε πέτρες (που είχα στις γλάστρες του σπιτιού μου) για να στηρίζονται.

baptism_03

Επίσης, η κουμπάρα μου είχε παραγγείλει το όνομα της μικρής μου σε υφασμάτινα γράμματα και το στερέωσα και αυτό πάνω από τα τραπέζια (στη συνέχεια μπήκε σ’ έναν τοίχο στο δωμάτιο της μικρής).

baptism_04

Σε μια άκρη του τραπεζιού άφησα και το βιβλίο ευχών. Για το πώς το έφτιαξα θα αναφερθώ αναλυτικά σε επόμενο post.

baptism_05

Τι άλλο έφτιαξα για την βάπτιση; Μπισκότα και cupcakes τα οποία είχα έξω από την εκκλησία. Για τα μπισκότα ακολούθησα κατά γράμμα τη συνταγή της Donkey and the carrot.  Είναι λίγο χρονοβόρα αλλά αξίζει τον κόπο! (δυστυχώς δεν έχω προσωπική άποψη για τα μπισκότα γιατί εκείνη την περίοδο «απείχα» από γαλακτοκομικά κ.α. επειδή θήλαζα και είχε «βγάλει» αλλεργίες η μικρή, αλλά όλοι μου είπαν ότι ήταν πολύ νόστιμα!)  Για τα cupcakes έκανα την κλασσική συνταγή του κέικ αλλά αφού ψήθηκαν, έκοψα το «καπάκι» αφαίρεσα λίγο από την ψίχα και πρόσθεσα nutela! Από πάνω, κλασσικά, τα διακόσμησα με ζαχαρόπαστα.

baptism_07

(δυστυχώς δεν υπήρχε χρόνος να φωτογραφηθούν και αυτά και οι παραπάνω φωτό είναι στα γρήγορα γιατί..τρέχαμε 🙂 )

Την λαμπάδα της βάπτισης της επιμελήθηκε η νονά της και έγινε εξαιρετική. Μπορεί να μην την έκανα εγώ αλλά ήταν ένα ακόμη diy της βάπτισης. Η δε πεταλούδα αποτέλεσε στη συνέχεια ένα διακοσμητικό στοιχείο για το δωμάτιο της μικρής (και μια σούπερ λύση κάλυψης του σωλήνα που προεξέχει από τον τοίχο και είναι για το air-condition)

baptism_06