Η «τρέλα» μου με τη φωτογραφία είναι δεδομένη 😉  Έτσι δε θα μπορούσα παρά να τραβάω όλη την ώρα φωτογραφίες στο πρώτο μου μωράκι.

Και επηρεασμένη  … φουλ 😉  από όλες τις φωτογραφίσεις μαμάδων με μωρά που έβλεπα στο Instagram κλπ κλπ, έστηνα συχνά πυκνά τη μικρή και έβγαζα μία πατουσάκια, μία χεράκια μία τη μικρή με κορδελίτσα, μπουσουλώντας, στο πρώτο της στερεό γεύμα… ναι, οκ, υπερβολική αλλά θα τα ξανάκανα! (στο 2ο βέβαια δεν ξέρω πόσο χρόνο θα έχω για όλα αυτά αλλά.. θα δούμε )

Ε, αφού έβγαλα τόσες φωτό δεν μπορούσα να μην εκτυπώσω και ένα άλμπουμ από τον 1ο χρόνο της μικρής!

Για τη δημιουργία photo-books χρησιμοποιώ το Blurb. Αφού έχω πειραματιστεί και με 2-3 άλλα sites, έχω καταλήξει πώς είναι το καλύτερο.. το κόστος όλων είναι πάνω κάτω το ίδιο.. το συγκεκριμένο ίσως είναι λίιιγο πιο ακριβό αλλά πάντα περιμένω να μου έρθει με newsletter κάποιο εκπτωτικό κουπόνι, και όταν αφορά έκπτωση από 30% και πάνω, τότε το παραγγέλνω.

Στο άλμπουμ λοιπόν, για τον πρώτο χρόνο της μικρής,  το πλήθος των σελίδων έφτασε τις 180! Οκ, ήμουν κομματάκι υπερβολική, αλλά τι να κάνω που δεν μπορούσα να διαλέξω λιγότερες φωτογραφίες! Έγινε λοιπόν ένα κανονικό coffee table book, το οποίο όμως είναι προς το παρόν στο ράφι για ..επιλεγμένες αναγνώσεις με τη μικρή (για μεγαλύτερη διάρκεια ζωής του!)

photobook_01

photobook_06

Η διαδικασία δημιουργίας του είναι σχετικά απλή. Εγώ έχω επιλέξει να κατεβάσω το πρόγραμμα BookWright που δίνεται από το site. Η επιλογή/επεξεργασία των φωτογραφιών είναι που θέλουν τον χρόνο τους. Πχ. Από τον 1ο χρόνο της μικρής έχω περίπου ..1500 επιλεγμένες φωτογραφίες (όταν λέω επιλεγμένες εννοώ ότι κρατάω μόνο όσες είναι καλά τραβηγμένες – όχι κουνημένες, σωστός φωτισμός – και όχι.. τη σάρα και τη μάρα, ούτε και 800 στιγμιότυπα του ίδιου σκηνικού) Ε, από αυτές τις 1500 έπρεπε να επιλέξω …κάποιες και στη συνέχεια να επεξεργαστώ τουλάχιστο τα 2/3 από αυτές έτσι ώστε να διορθώσω έστω και λίγο τη φωτεινότητα.

photobook_04

Δε θυμάμαι πόσο καιρό μου πήρε να το φτιάξω… κάτι βράδια… τη μέρα με τη μικρή να τριγυρίζει ήταν αδύνατο.. όταν το έφτιαχνα σκεφτόμουν πως έπρεπε να είχα οργανωθεί καλύτερα και στο τέλος κάθε μήνα να φτιάχνω τις αντίστοιχες σελίδες του άλμπουμ έτσι ώστε να μην μου μαζευτούν όλες οι φωτογραφίες μαζί.. βέβαια, είπα πως για τις μετέπειτα φωτό αυτό θα έκανα (7 μήνες μετά, δηλαδή η μικρή 19 μηνών πλέον, και …δεν έχω βάλει καμία φώτο στο επόμενο άλμπουμ που θέλω να της φτιάξω! Με βλέπω με ξενύχτια πάλι 😉

photobook_03