Πάντα είχα πρόβλημα στο να μαζεύω συνταγές που μου αρέσαν.  Δηλαδή εγώ τις μάζευα… αλλά κάπου στην πορεία τις έχανα!

Άλλοτε τις έκανα copy-paste σε ένα word και το εκτύπωνα (και το έβαζα στο συρτάρι μαζί με άλλα και χανόταν.. και το μέγεθος της Α4 σελίδας δεν με πολυβόλευε.) Άλλοτε τις αποθήκευα στα «αγαπημένα» του browser και.. δεν τις ξανακοιτούσα ποτέ… άλλοτε τις αποθήκευα στο pc – και επειδή έχω desktop, όποτε θυμόμουν να φτιάξω καμία έπρεπε να πηγαινοέρχομαι γραφείο-κουζίνα για να δω τα υλικά. (ή την εκτύπωνα, οπότε ξαναγυρνάμε στην πρώτη κατηγορία!)

Ε, μια περίοδο που δεν είχα και πολλά να ασχοληθώ (βλέπε ξάπλα λόγω εγκυμοσύνης) αποφάσισα να οργανωθώ! Έφτιαξα ένα template στο word που είναι για σελίδες μεγέθους Α5, πήρα και ένα κουτί χαρτιά Α5  σχετικά «χοντρά» και άρχισα να αντιγράφω σιγά σιγά τις συνταγές (ε… copy-paste εννοώ J )

Ένα αρχείο, μια συνταγή… στο pc κατέληξα να τις αποθηκεύω ως εξής:

recipes_01

Σταδιακά τις εκτύπωσα και πλέον έχω ένα μικρό ντοσιέ με όλες τις συνταγές που έχω βρει και μου άρεσαν.

Τι κερδίζω? Με το βιβλιαράκι στο πλάι είναι πιο εύκολο να υλοποιήσω τη συνταγή που θέλω και αν λερώσει το χαρτί δε μ’ ενδιαφέρει.  Μπορώ να τις ξανατυπώσω αν τις σκίσω/χάσω ή θέλω να δώσω τη συνταγή σε μια φίλη που τη ζήτησε. Μπορώ να τις χαζέψω για.. inspiration στη ερώτηση «τι θα μαγειρέψω σήμερα;» 😉 (χωρίς να ..ζαλιστούν τα μάτια μου από το scroll! 😉 ) Κρατάω στο τέλος και το url που τη βρήκα γιατί ποτέ δεν ξέρεις πότε θα έχεις μια απορία και θέλεις να ρωτήσεις τον δημιουργό πώς και τι!

Σας δίνω το template σε word αν θέλετε και σεις να το χρησιμοποιήσετε.

Template συνταγών για εκτύπωση σε A5

recipes_03

Ναι, το ξέρω είναι χρονοβόρα διαδικασία και μονότονη. Ενδείκνυται για περιόδους που δεν έχεις τίποτα καλύτερο να κάνεις, ή θες να κάνεις κάτι μηχανικό για να ξεχαστείς ή είσαι ψυχαναγκαστικός με την οργάνωση και την ομοιομορφία οπότε «κάθεσαι» και ξεκινάς το copy-paste μέχρι τελικής πτώσεως 😉

Αλλά αν είσαι τύπος της οργάνωσης μπορεί και να σου αρέσει 😉

Τώρα το μόνο που μένει είναι να βρω ένα ..αξιοπρεπές ντοσιέ Α5 για να τις αποθηκεύσω! (αλλά δεν πολυκυκλοφορούν σ’αυτό το μέγεθος 🙁 )