Με το δωμάτιο της μικρής ασχολήθηκα 2 μήνες πριν γεννήσω. Ήθελα να το διακοσμήσω όλο μόνη μου, χρόνος δεν υπήρχε πολύς, λόγω κοιλιάς ήμουν και λίγο δυσκίνητη, μετά γεννήθηκε το μωρό και ..τι περίεργο, πάλι δεν υπήρχε πολύς χρόνος, και για να μην τα πολυλογώ ολοκληρώθηκε σε ένα ποσοστό.. 90% ένα χρόνο μετά… ξεκίνησε σαν baby room με τα ροζουλί του (ήθελα να είναι τελείως baby pink) η μικρή δεν κοιμήθηκε ποτέ σ’αυτό το baby pink δωμάτιο (εγκαταστάθηκε κατευθείαν στο δωμάτιο μας) και σταδιακά μετατράπηκε σε.. Playroom και πιο Kids friendly room. Τώρα, 1,5 και χρόνο μετά ακόμη φτιάχνω 😉 είναι από τα αγαπημένα On going projects… μερικές γωνιές είναι οι παρακάτω…

babyroom_03

Τοίχοι: ήθελα να φτιάξω … συννεφάκια, αερόστατα, πουλάκια.. τελικά κατέληξα σε κάτι σύννεφα μόνο..

babyroom_06

Όπως φαίνεται και στη φωτό εγώ έκανα το προσχέδιο, πέρασα και τα αυτοκολλητάκια για να διευκολυνθεί το βάψιμο και ο παππούς (βλέπε πατήρ) έκανε τη.. βαριά δουλειά 🙂

babyroom_05

Από την άλλη μεριά κατάφερα και έφτιαξα ένα δέντρο (το να το αγοράσω σε αυτοκόλλητο σε αυτές τις διαστάσεις έφτανε κοντά στα 100 ευρώ, και είπαμε είμαι του DI-myself!)

babyroom_01

Πώς το έκανα; Ζωγράφισα τον κορμό με κιμωλία στον τοίχο και τον ζωγράφισα. Στη συνέχεια (δηλαδή μετά από κάνα μήνα, ελλείψει χρόνου) έκοψα σε χαρτόνι 2 μεγέθη φύλλων για να τα έχω ως «πρότυπο» για τα φύλλα του δέντρου… Χρησιμοποιώντας τα, έκοψα κομμάτια υφάσματος που είχαν περισσέψει από άλλα… projects, και τα κόλλησα πάνω σε ισομεγέθη χαρτόνια, για να μπορούν να είναι σταθερά. Τα φύλλα τα κόλλησα με blue tag στον τοίχο και έτοιμο το δέντρο!

babyroom_02

(στο αρχικό πλάνο είναι να φτιαχτεί και ένα «σπιτάκι» πουλιού, εξ’ ου και το κενό στα φύλλα που υπάρχει κάτω αριστερά.. ελπίζω να προλάβω να το φτιάξω πριν μεγαλώσει η μικρή και θέλει να μην είναι το δωμάτιο φουλ στο ροζ-μπεμπέ αλλά πιο παιδικό! J)

Φωτιστικό:  και αυτό di-myself ;). Το κλασσικό καπέλο από το IKEA με ένα απλό ντουί . Έκοψα ύφασμα από τα ίδια ρετάλια που χρησιμοποίησα για το δέντρο και κόλλησα και ροζ κορδόνι. Και έτοιμο!

babyroom_04